דף הבית » ההשפעה הסביבתית של תעשיית המזון מן החי
הידעתם? תעשיית המזון מן החי הכוללת גידול בעלי חיים למאכל הינה אחת מהתעשיות המזהמות ביותר בעולם.
על פי דוחות שונים שהתפרסמו בשנים האחרונות ברחבי הגלובוס, עולה כי תעשיה זו אחראית למעשה לפליטה של מחצית מגזי החממה בעולם,
יותר מכל מגזר אחר במשק הבינלאומי.
נתונים קשים אחרים הוכיחו כי גידול בשר בקר דורש פי 28 יותר שטחי קרקע, פי 6 מכמות הדשנים
לשם המחשה, תהליך השחיטה של בעלי חיים (בפרט בקר) גורם לפליטת גז חממה מסוג 'מתאן' (4CH), שהינו בעל השפעות אקולוגיות שליליות מרחיקות לכת (גז חזק פי 25 בטווח הקצר בפחמן דו חמצני). בנוסף, תהליך זה תורם משמעותית לכריתת יערות ולשימוש בכמויות אדירות של מים.
כך לדוגמה, ייצור קילוגרם אחד של בשר בקר דורש כ-15 אלף ליטר מים, פי 100 מכמות המים הנדרשת לייצור אותה כמות חלבון מהצומח.
בתעשיית המזון מן החי נעשה לרוב גם שימוש נרחב באנטיביוטיקה לצורך טיפול במחלות בעלי החיים, ולעיתים אף להאצת תהליך צמיחתם בטרם ישחטו.
שימוש זה תורם להתפתחות חיידקים עמידים בפני אנטיביוטיקה, איום שעשוי להיות בעל השלכות קשות לבריאות הציבור, עד לכדי התפרצות של מחלות.
משבר האקלים אותו כולנו מרגישים, בשילוב העלייה במודעות לשמירה על הכדור והפחתת טביעת הרגל האקולוגית של בני האדם עליו, מובילים יותר ויותר אנשים לאמץ לחיקם תזונה צמחונית או טבעונית, כזו אשר אינה כרוכה בהשפעות תעשיית הבשר מן החי, על כל המשתמע ממנה.
המשמעות ברורה, כאשר השורה התחתונה מצביעה כי מזונות ממקורות צמחיים, יכולים להוביל לתרומה בריאותית טובה יותר, ולא פחות חשוב מכך, עם מחיר סביבתי מופחת לעומת מזונות אחרים שמקורם מן החי.
אז מה למדנו? בין אם נרצה בכך או לא, אי אפשר לטמון את הראש בחול.
תזונה שמקורה מן הצומח הינה הצעד הנבון ביותר ברמה הסביבתית, כזה שסביר להניח יוכל בתקווה לאפשר גם לדורות הבאים שלנו לחיות על פני הכדור הזה באיכות חיים מיטבית.
WhatsApp us